Kelet-Európában erősít az Air Berlin

november 8th, 2011 - 13:34

A oneworld légi szövetség teljes jogú tagjelöltjeként az Air Berlin az idei téli szezonban elsősorban kelet-európai hálózatát szeretné megerősíteni.

 

E törekvés jegyében jobban összehangolta menetrendjét osztrák partnerével, az egykori autóversenyző nevét viselő Niki légitársasággal. Így most már hetente háromszor repülnek Bécsből Belgrádba, Bukarestbe és Szófiába, jó csatlakozásokat kínálva az osztrák fővárosból Berlinbe, Düsseldorfba, Hamburgba, Nürnbergbe és Zürichbe.

 

Az átszállást megkönnyíti, hogy a Niki Bécsben ugyanazt az 1-es terminált használja, mint az Air Berlin és a többi oneworld tagvállalat. Az utasok színvonalas kiszolgálása azonban akkor válik teljessé, amikor 2012 júniusában átadják a SkyLink elnevezésű új terminált, amelyet majd a Lufthansa által vezetett Star Alliance légitársaságai vehetnek használatba.

 

A Niki azt tervezi, hogy 2012-ben már 23 repülőgépe lesz. Az Air Berlin-Niki páros közel 35%-kal növelte kapacitását az orosz piacon is, és a téli menetrendben már heti 50 járatot indítanak Berlinből, Düsseldorfból, St. Thomasból, Bécsből és Salzburgból Moszkvába (Domogyedovo), valamint Szentpétervárra. Az Air Berlin növelni kívánja a német fővárosból indított járatai számát a lengyelországi Gdanskba és Krakkóba is.

 

A további keleti terjeszkedés jegyében, november 1-jétől megkezdte működését az Air Berlin és a török Pegasus Airlines új, charterjáratokra szakosodott, egyelőre két Boeing B-737-800-as géppel rendelkező vegyesvállalata, az Air Berlin Turkey, mely először Stuttgart és Antalya között teremt rendszeres légikapcsolatot. Az új cég terveiben szerepel, hogy rövidesen további német városokra (Berlin, Bréma, Köln-Bonn, Drezda, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Hannover, Lipcse, München, Münster-Osnabrück, Nürnberg és a Paderborn) is kiterjessze tevékenységét.

 

Az Air Berlin és a Pegasus Airlines egyébként szeptemberben már megkötött egy code-share (férőhely-megosztási) szerződést, és hasonló megállapodásokat írt alá a Royal Jordanian légitársasággal és a Malévvel is, melyek a oneworld szövetség tagvállalatai.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.