Malév járat retró festéssel

február 7th, 2011 - 11:29


A Malév 65. születésnapjának alkalmából egyik Bombardier Q400-as típusú repülőgépét az 1960-as éveket idéző Malév-festéssel látta el. A turbólégcsavaros gépre jól illő korhű dizájn eredetileg 1960 és 1974 között volt a légitársaság Il-18-as repülőgépeinek hivatalos festése.

 

A Malév, jogelődjének 1946. március 29-i megalapítása alkalmából, egyik Q400-as repülőgépét a ’60-as években használatos Malév-dizájnra festette át. A különleges repülőgép február 4-én délelőtt érkezett Ferihegyre, ahol egy áthúzást mutatott be az 1-es pálya felett, majd a repülőtér műszaki előterére gurult.

 

A retro-festésű gépet Martin Gauss vezérigazgató mutatta be a sajtó képviselőinek. A légitársaság vezetője köszöntőjében elmondta: „Európa szerte és Amerikában a nagy múltú, patinás légitársaságok úgy őrzik hagyományaikat, hogy egy-egy repülőgépüket retro image-be ’öltöztetik’. A Malévnál most mi is ezt a formát választottuk arra, hogy megünnepeljük légitársaságunk megalakulásának 65. évfordulóját! Ezzel nemcsak egyetlen napig hívjuk fel utasaink figyelmét a Malév márkában és szolgáltatásaiban rejlő több mint fél évszázados szakértelemre és minőségre, hanem folyamatosan, hiszen retro-festésű gépünkkel bármelyik utasunk találkozhat repülése során.”

 

A Malév retro-festésű gépével a légitársaság utasai a regionális járatokon találkozhatnak majd, többek között ez a gép repül majd Prága, Bukarest, Stuttgart és Várna úticélokra.

 

 

forrás: www.malev.hu

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.