Bemutatkozik a Cseh Légitársaság

július 14th, 2010 - 14:10


A cseh légitársaság több mint 80 éve foglalkozik utaztatással. Elsődleges célja az utasok kényelmének biztosítása és az igények maximális kielégítése.

 

A légitársaság az európai követelmények szerint már elektronikus jegyet állít ki. Ennek számos előnye között megemlíthető, hogy az eletronikus jegyet nem lehet megrongálni, elveszíteni illetve általa mód nyílik internetes és automata check-in-re is, szemben a hagyományos papírjegyekkel.

 

Check-in többféle módon is megoldható. A hagyományos check-in a járat indulása előtt 2-3 órával kezdődik az erre szolgáló reptéri pultoknál. A CSA és code-share partnereinek járataira szóló eletronikus jegy esetében már Interneten is bejelentkezhetünk járatunkra, legkorábban a gépünk indulása előtt 24 órával. Ebben az esetben a reptereken külön pultban, várakozás nélkül leadhatjuk a csomagjainkat. Londonban és Prágában a repülőtéren önkiszolgáló check-in kioszkokban magunk is kinyomtathatjuk a beszállókártyánkat. A prágai Ruzyne repülőtéren külön díj ellenében már 24 órával az indulás előtt becsekkolhatunk és feladjuk poggyászunkat.

 

Business osztályon 18 kg kézipoggyásszal és 30 kg börönddel, turista osztályon 12 kg kézipoggyásszal és 20 kg börönddel utazhatunk. Ha már előre tudjuk, hogy a megengedettnél nehezebb böröndöket szeretnénk magunkkal vinni, akkor ennek túlsúly díját az Interneten, hitelkártyával is kifizethetjük. Így a plusz csomagokért kevesebbet számítanak fel, mintha ezt indulás előtt a repülőtéren szeretnénk elintézni. A Czech Airlines egy díjtalan szolgáltatással is kedveskedik utasainak a Prága-Ruzyne repülőtéren: a légitársaság járatára szóló jegyünket felmutatva ingyenesen lefóliázzák csomagjainkat.

 

A prágai reptéren exkluzív váróban, a Crystal Lounge-ban kellemesen telik az idő járatunk indulásáig. Kényelmes fotelek, tévé, svédasztalos büfé, alkoholos és alkoholmentes italok, irodai felszerelések (számítógép, internet, nyomtató, fax) és zuhanyzók várnak bennünket. A váró nemcsak a prémium osztályokon utazók számára áll nyitva, hanem (térítés ellenében) a Czech Airlines utasai is igénybevehetik a Crystal Lounge szolgáltatásait.

 

A prágai Ruzyne reptér a várostól 17km-re északra található. Tömegközlekedéssel 30-50 perc alatt elérhető a városközpont. Amennyiben csatlakozásunk megengedi, érdemes pár órát vagy akár napot is eltölteni ebben az ékszerdoboz-szépségű városban. A Czech Airlines a több napos prágai útmegszakításért nem számít fel külön díjat, csak a prágai reptéri illetéket kell megfizetnünk. A részletekről kérjük, érdeklődjön irodánkban!

 

Utazáskor választhatunk az üzleti és a turista osztályok között. A business osztályon 2+2 elrendezésben tágas ülésekben ülhetünk, az út során porcelánon szervírozott ételsorokat, kiváló minőségi alkoholos és alkoholmentes italokat fogyaszthatunk, és cseh valamint nemzetközi újságokat olvashatunk. Hosszútávú és egyes középtávú járatokon nézhetünk filmeket, hallgathatunk nezét vagy játszhatunk számítógépes játékokat is iPodon, melyet az utaskísérőktől lehet kérni.

 

Turista osztályon a napszak és a repülés időtartamának figyelmbevételével szolgálják fel a frissítőket. Egyes járatokon TV-képernyőkön filmeket vetítenek és követhető a gép repülési útvonala is. Turista osztályon belül választhatunk háromféle jegytípus közül is (Economy Premium, Economy és Value Special). Ezek a turista osztályra szóló jegyek a tarifa rugalmasságában (dátum módosítás, jegy visszaváltás, upgrade business osztályra), az igénybe vehető check-in pultokban és az utazáskor jóváírható törzsutas-mérföldekben térnek el.

 

Az étkezésre is külön figyelmet fordítanak a légitársaságnál, hideg meleg ételek, italok (például cseh sörök és borok) széles választékát kínálják turista és business osztályon is. Előre jelzett igény esetén bármilyen diétás étel vagy gyermekmenü is kérhető.
Számos törzsutas partnerprogram közül is választhatunk: OK Plus az egényi utazóknak, OK Plus Corporate a cégek számára, a Jetsters Club a 2-15 éves korú gyermekeknek.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.